Ce nu trebuie sa ratezi in Londra

Ce nu trebuie sa ratezi in Londra, iata mai jos cele mai importante locuri pe care nu trebuie sa le ratezi cand vei vizita Londra:

1. Palatul Buckingham și schimbarea gardei


Una dintre clădirile cele mai vizitate din Marea Britanie, Palatul Buckingham este, de asemenea, scena celui mai popular eveniment din Londra: Schimbarea Gardei. Desfășurând-se la ora 11:30, acest eveniment are loc și la Palatul St James, unde puteți urmări formația de-a lungul The Mall.

Palatul Buckingham a fost construit în 1837 și a fost reședința londoneză a familiei regale de la regina Victoria. Dacă vă întrebați dacă regina este înăuntru, priviți la steagul de deasupra clădirii: dacă standardul regal zboară zi și noapte, este acasă. La ocazii speciale de stat, ea și membrii familiei regale pot chiar să apară pe balconul central.

Când este plecată la palatul de vară din Scoția, vizitatorii pot cumpăra bilete pentru excursii la Camerele de Stat, la Galeria Reginei și la Royal Mews. Una dintre cele mai bune modalități de a vizita palatul, de a vedea schimbarea gardă și de a experimenta un ceai tradițional de după-amiază, se află într-un tur al Palatului Buckingham de 4,5 ore, care include ceremonia de schimbare a garzii și a ceaiului de după-amiază. Acest tur este o modalitate foarte eficientă de a vedea momentele importante într-o perioadă scurtă de timp și având un ghid informativ pentru a fi explicata istoria, face ca întreaga experiență să fie mult mai plăcută și relevantă pentru vizitatori de prima dată.

2. Muzeul britanic


Afișând una dintre cele mai bune colecții de antichități din lume, British Museum conține peste 13 milioane de artefacte din lumea antică. Cu obiecte de neprețuit din Asiria, Babilonia, China, Europa și din altă parte, este greu să știi de unde să începi. Dar majoritatea turiștilor se îndreaptă mai întâi spre cele mai renumite exponate ale muzeului: controversatele obiecte din marmură Elgin de la Parthenon, piatra Rosetta, bustul colosal al lui Rameses al II-lea, mumiile egiptene și tezaurul spectaculos al argintului roman din secolul al IV-lea cunoscut sub numele de comoara Mildenhall .

3. Turnul Londrei și Tower Bridge.


De la închisoare la palat, de la seif de comori la grădina zoologică privată, magnificul Turn din Londra a îndeplinit multe roluri diferite în decursul secolelor. Una dintre cele mai emblematice structuri din Marea Britanie, acest spectaculos sit al Patrimoniului Mondial oferă ore de fascinație vizitatorilor curioși în legătură cu istoria bogată a țării – la urma urmei, atât de multe s-au întâmplat aici. În interiorul turnului alb masiv, construit în 1078 de către William Cuceritorul, este linia regilor secolului al XVII-lea, cu remarcabilul său afișaj de armament și armuri regale. Printre cele mai importante evenimente se numără celebra expoziție Crown Jewels, Beefeaters, Monetăria Regală și exponate groaznice despre execuțiile care au avut loc pe teren. Podul adiacent Tower, cu cele două turnuri uriașe care se ridică la 61 de metri deasupra râului Tamisa, este unul dintre cele mai cunoscute repere din Londra.
Pentru a vă folosi cât mai bine timpul, în special în timpul sezonului aglomerat de vară, achiziționați în prealabil Turnul London Entrance Ticket, incluzând Crown Jewels și Beefeater Tour, pentru a ocoli liniile de birouri pentru bilete. Acest bilet garantează cel mai mic preț, ajută la evitarea mulțimii și economisește timp.

4. Big Ben și Parlamentul


Nimic nu spune “Londra” mai accentuat decât turnul de 97 de metri care găzduiește ceasul gigant și clopotul său sub numele de Big Ben. Este la fel de emblematic ca Tower Bridge. Sunetul Big Ben este cunoscută în întreaga lume ca fiind semnalul de timp al radioului BBC. Mai jos, întinzându-se de-a lungul Tamisei, sunt Casele Parlamentului, scaunul guvernului britanic timp de mai multe secole și odată ce site-ul Palatului Regal Westminster a fost ocupat de William Cuceritorul. Vizitele clădirilor parlamentului oferă o șansă unică de a vedea dezbateri în timp real și discuții politice pline de viață. Din Piața Parlamentului, Whitehall este legat de atâtea clădiri guvernamentale, încât numele său a devenit sinonim cu guvernul britanic.

5. Westminster Abbey


O altă locație cu o lungă asociere cu regele britanic, Westminster Abbey se află pe un amplasament care a fost asociat cu creștinismul de la începutul secolului al VII-lea. Oficial cunoscut sub numele de Biserica Collegiată din St Peter în Westminster, Westminster Abbey a fost fondată de Edward Mărturisitorul în 1065 ca locul său interzis. De la înmormântarea sa din 1066 până la cea a lui George al II-lea aproape 700 de ani mai târziu, majoritatea suveranilor nu numai că au fost încoronați aici, dar au fost si îngropați aici. Mai recent, a devenit locația preferată pentru nunțile regale.

6. Hyde Park


Acoperind 141 de hectare, Hyde Park este cel mai mare spațiu deschis din Londra și a fost o destinație pentru vizitatori din 1635. Una dintre cele mai importante atracții ale parcului este Serpentine, un lac construit în secolul al XVIII-lea popular pentru plimbări cu barca și înot. Hyde Park este, de asemenea, locul unde veți găsi Colțul vorbitorilor, un forum tradițional pentru libertatea de exprimare. Un alt punct de reper al Hyde Park este Casa Apsley, fosta casă a primului Duce din Wellington și achiziționată după faimoasa sa victorie la Waterloo. Acum, un muzeu, găzduiește colecțiile minunate de picturi ale lui Wellington, inclusiv Waterseller-ul lui Velázquez din Sevilla, împreună cu darurile prezentate de regii și împărații europeni recunoscători. Cel mai mare erou al Angliei este, de asemenea, comemorat la Arcul Wellington.

Daca vei reveni vazant macar aceste recomandari sigur vei reveni un om mult mai “bogat”!

Recomandarea noastra pentru a vizita londra:

Vacanta 1 Decembrie in Londra cu doar 88 euro (zbor si cazare 5 nopti)

Calatorie placuta!

 

 

 

 

 

Comments are closed.