Ghidul calatorului in Bratislava

Ghidul calatorului in Bratislava

Ghidul calatorului in Bratislava va prezinta doar cele mai importante puncte de atractie din orasul vechi si in aceeasi masura nou de pe Dunare, dar sigur veti gasi mult mai mutle de facut aici! 🙂

Orașul vechi

Orașul vechi este cea mai aglomerată parte a orașului și prima (uneori singura) oprire pentru mulți turiști.

Picturile de piatră și clădirile istorice – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le veți observa când vă plimbați prin orașul vechi. Zona este plină de pub-uri, restaurante, pensiuni și hoteluri, un fel de Centru nostru vechi. 🙂

Dacă sunteți cu un buget mai mic, veți dori să evitați să stați sau mănânci aici, dar în caz contrar este un loc minunat pentru a petrece o întreagă zi de mers pe jos.

Un loc minunat pentru a începe plimbarea prin Orașul Vechi este chiar sub Poarta St Michaels. Acesta este probabil cel mai fotografiat și mai recunoscut loc din întregul oraș. În spate veti avea o casa, asigurați-vă că ați fotografiat si casa de deasupra restaurantului Kebab. Aceasta este cea mai îngustă casă din Slovacia și este destul de interesantă de văzut.

Există o mulțime de magazine turistice aici, deci dacă sunteți în căutarea de suveniruri, acesta este cel mai bun loc pentru a le găsi. Biroul de turism este în apropiere, de asemenea, dacă aveți nevoie de informații suplimentare.

Calatorie pe Dunare

Cum Bratislava este unul dintre cele mai frumoase orase de pe Dunare, nu trebuie sa ratati o calatorie pe fluviu.

Castelul din Bratislava

Castelul din Bratislava este clădirea albă emblematica pe care o vedeți în fiecare imagine a orașului.

Construit în jurul secolului al IX-lea, Bratislavsky Hrad a rămas “piesa centrala” de peste 1000 de ani. O excursie la Bratislava nu este completă fără a face urcare până la clădirea castelului.

Când mulți oameni se gândesc la Bratislava, ei se gândesc la Castel și este cel mai recunoscut simbol al orașului. De la centrul orașului vechi, durează doar 10-15 minute pentru a urca pe deal până la intrarea în castel. Există 3 porți diferite de intrare:

Poarta Sigmund
Poarta din Viena
Poarta Nicolae
Fiecare poartă de intrare oferă acces la teren și zona înconjurătoare. Aceste porți ar fi existat pe tot parcursul istoriei Castelului pentru a se apăra împotriva intrușilor și a percepe impozite.

Au fost recente descoperiri arheologice în spatele structurii, iar guvernul slovac este în proces de a analiza tot ce a descoperit.

Biserica Albastră Bratislava

Din toate căile ciudate din oraș, Biserica Albastră Bratislava este cu siguranță cea mai populară.

Construita în 1908, biserica Sf. Elisabeta, așa cum este cunoscută la nivel local, este o structură interesantă de văzut în timp ce vă plimbati în jurul orașului. Doar o plimbare de 5-10 minute de centrul orașului vechi, Biserica Albastră Bratislava este cu siguranță o idee pe care veți dori să o treceti in caietul vizitelor.

Cu siguranta veti gasi si alte puncte de atractie, printre care si cluburile de noapte cu o gama foarte diversificata de evenimente, muzica si persoane 🙂

Calatorie placuta!

 

Comments are closed.